Interesant: Cuplurile care se cearta mai des se iubesc cu adevarat mai mult unul pe altul

Suna intr-adevar ciudat ca oamenii care se cearta foarte mult se iubesc unii pe altii mai mult si mai real. De ce este asa?

Motivul este ca, de la o varsta frageda, suntem convinsi ca o relatie reala este perfecta si fara cusur, nu exista loc de certuri sau discutii in contradictoriu in ea.

De aceea crestem cu gandul ca, atunci cand vom gasi pe cel ce ne va fi partenerul perfect, vom trai intr-o luna de miere pana la sfarsitul zilelor noastre. De aceea, atat de multi oameni ajung sa fie singuri pentru foarte mult timp.

Este dovedit stiintific ca, atunci cand oamenii sustin ca isi exprima punctul de vedere, ei isi arata adevaratele convingeri in fata celuilalt.

Nu iti vom contesta pozitia legat de asta – ignoranta aduce fericirea. Dar cand inveti cum sa-ti accepti partenerul asa cum este, nu va mai avea nimic puterea sa iti ruineze relatia pe care o ai alaturi de el.

Ar trebui sa inveti sa tratezi fiecare cearta ca o discutie si nimic mai mult, ca o discutie care iti deschide un nou secret despre partenerul tau.

Este foarte important sa nu intreci niciodata masura in argumentele tale. Nu exista nici un motiv pentru care ar fi sanatos sa duci o viata de certuri, asa ca pastreaza mereu aceste ganduri cu tine.

Uneori ceva ce spui, chiar si involuntar, poate avea un impact mare asupra partenerului tau, si nu intotdeauna unul pozitiv.

Nu poti sa-ti iei inapoi cuvintele odata ce le-ai spus. Trist, dar adevarat, foarte adesea o fraza dura, pe care nici macar nu ai vrut sa o spui realmente, poate duce la distrugere.

In concluzie, trebuie sa fii matur in orice fel de conflict. Aminteste-ti ca insultarea celor importanti pentru tine nu iti va demonstra niciodata punctul de vedere si nu va face niciodata legatura mai puternica.

Daca iti pretuiesti partenerul, nu trebuie sa te temi sa-ti spui gandurile, dar niciodata in modul insultator.

Lasa-ti partenerul sa stie ca ai alta opinie cu demnitate. Tine cont de faptul ca respectul reciproc nu este mai putin important!

loading...