De ce atragi bărbaţii cu defecte, narcisişti, psihopaţi sau infideli

Înainte nu făceam decât să corectez bărbații. Rămâneam în relații toxice, atrăgând unul şi același tip de bărbați – pe cei care aveau nevoie să fie corectați.

Știu că asemeni mie, sunt o mulțime de femei. Atragem bărbații cu defecte, pe cei infideli, cei ce nu sunt disponibili emoţional, cu tulburări emoționale, alcoolici, dependenți de droguri, psihopați sau narcisiști.

Suntem un magnet pentru cei care s-au pierdut, și dintr-un motiv sau altul, trebuie să-i adunăm bucată cu bucată.

N-am încercat niciodată să-mi înțeleg propriile motive, de ce sunt obligată să lipesc cioburile străine, alergam să le strâng fără ezitare. Fiind altruistă, nu mă gândeam la faptul că are vreo importanţă dacă ocupam locul secund, pentru că întotdeauna puneam nevoile altor oameni, mai presus de cele proprii.

Motivul pentru care atrăgeam acest tip de bărbați era credința oarbă că voi putea să-i salvez. Credeam că voi fi femeia unică care îi poate schimba, care poate transforma un infidel în cel mai devotat prieten, că îl voi scăpa de dependență, îl voi ajuta să depășească problemele psihologice şi vom avea un viitor stabil împreună.

Vestea tristă este că oricât de mult vom încerca, aceste persoane nu se vor schimba şi de fiecare dată ne vom învinui pentru acest lucru. Ne privim într-o lupă şi încercăm să găsim defectele care au influențat aceasta. Obosim, pentru că vâslele bărcii care au întâlnit în cale o piatră, nici nu s-a mișcat. Atunci de ce ne-am permis să punem această barcă pe apă?

Cauza este că cu ajutorul oamenilor defectuoși învățăm să fim egoiști. Ei fac totul ca într-o bună zi să spunem: “Stop! Şi cum rămâne cu mine?” Atunci începem în sfârșit să ne respectăm şi să ne iubim.

Vine timpul să înțelegem că fericirea bărbatului – nu este responsabilitatea noastră. Merităm pe cineva care nu are nevoie de corecţie, merităm personalități independente. Bărbați care nu te vor impune să-ţi strângi propriile bucăți zdrobite.

Pentru a atrage astfel de bărbați, încetează să te preocupi de suferințele altora. Concentrează-te pe tine şi astfel vei atrage bărbatul pe care îl meriți. Pentru a scăpa de dependența de a corecta bărbații, fă acești 4 paşi:

Recunoaște acest tip de bărbați

Semnele, comportamentul, manierele acestor oameni le ştii pe de rost. Chiar de la primele manifestări, fugi de acest bărbat şi nu te întoarce niciodată.

Pune-ţi întrebarea corectă

Înainte de a întreba: “Cum pot să-l salvez?”, întreabă-te: “Cum să mă salvez?” Altruismul – este o calitate excelentă, însă există o linie fină între altruism și comoditate. Înțelege că trebuie să fii întotdeauna pe locul întâi.

Urmează-ţi intuiția

Intuiția e cel mai bun prieten, care îți spune când ceva nu merge bine, de aceea nu merită să rămâi cu persoana căreia trebuie să-i corectezi poziția. Nu vei corecta nimic cu bărbatul greșit.

Nu uita cine eşti

Fiecare din noi ştie ce merită. Învaţă-te să te iubeşti din nou. Când facem aceasta nu vom mai încerca să corectăm pe cineva, pentru că ştim că în acest proces ne vom autodistruge.

Citeste si:

6 Semne care indică că ești într-o relație de cuplu sănătoasă!

Poți iubi, poți fi iubit şi în același timp te poți îndoi dacă îţi este bine sau nu în relație. Mulţi experți sunt de acord că la baza unei relații sănătoase stă siguranța emoțională şi fizică, încrederea, căldura şi susținerea reciprocă. Comparând descrierea acestor semne cu situația ta, vei înțelege cât de mult ţi se potrivește relația în care eşti şi vei decide în ce direcție să mergi.

Iată 6 Semne care indică că ești într-o relație de cuplu sănătoasă:

Te simți în siguranță

Partenerul îţi respectă integritatea fizică. Sentimentul de siguranță – este baza unui atașament sănătos. În faţa partenerului poţi renunța la mască, îţi poţi arăta vulnerabilitatea. Simți că nu eşti manipulată sau ameninţată – ci dimpotrivă, te simți respectată.

Când vă reîntâlniți după o separare, sentimentul pe care îl simți este – bucuria. Şi în general, printre sentimentele care colorează viaţa voastră comună e mai multă bucurie şi plăcere, deși există şi furie, frică sau dezamăgire. Însă îi poţi împărtăşi partenerului aceste sentimente şi el te va înțelege. Împreună veți putea înţelege de unde vin şi veţi vindeca rănile ce le provoacă.

Nu ţi-e teamă să-ţi exprimi dezacordul

Poţi să-i spui partenerului punctul tău de vedere. Nu ai senzația că trebuie să te controlezi, să-ţi cântărești fiecare cuvânt pentru a nu auzi ca răspuns furie sau agresiune. Ai încrederea că vă veți putea înțelege şi fiecare va fi acceptat şi ascultat.

Dacă în relația voastră nu se întâmplă acest lucru, probabil că ai un partener dominant. El nu este suficient de încrezător în sine, încercând din contul tău să-şi crească respectul de sine şi de aceea nu vine cu contradicții. Sau modul tău de a-ţi exprima dezacordul îl rănește şi el începe să se apere, iar tu crezi că nu puteți comunica liber despre nimic.

Nu eşti limitat cu un rol obișnuit

Îţi poţi afișa toate fațetele personalității fără să pui în pericol iubirea voastră. Această flexibilitate vorbește despre o relație sănătoasă. Nu eşti închis în cadrul unui singur rol. Simţi că eşti liber să-ţi schimbi gusturile, opiniile, obișnuințele şi îi oferi celuilalt aceeași libertate. Puteți să vă schimbați împreună, descoperindu-vă unul pe celălalt iar şi iar.

Eşti ascutat şi susținut

Când îţi exprimi opinia sau sentimentele, simți că partenerul e cu tine, că te ascultă şi încearcă să te înțeleagă. Sentimentele şi trăirile tale sunt importante pentru el. Poți cere atenție şi suport şi le vei obţine. Nu trebuie să cerşeşti, partenerul îţi va răspunde solicitărilor, precum şi tu îi vei răspunde la ale lui.

Această atitudine se numește “înțelegerea inimii”. Chiar dacă partenerul nu înțelege întotdeauna ce te supără, însă îl preocupă că ești trist(ă), și pentru el este important să-i împărtășești acest lucru. Problemele tale personale nu sunt doar ale tale, ci sunt comune.

Eşti independent(ă)

Puteți comunica cu prietenii şi cei apropiați, vă puteți satisface propriile necesităţi independent. Partenerul tău nu se transformă în părintele sau “cârja” ta. Tu ştii că odată cu creșterea independenței, crește frica de a pierde relația. Totuși independența nu are o valoare absolută: fiecare în cuplu e independent, pentru a putea aprecia mai mult intimitatea. Cuplul trebuie să găsească un echilibru, care i se potrivește fiecăruia.

Te dezvolți

Relația voastră – este o forță care vă împinge înainte. Ea vă permite să vă dezvoltați şi să vă descoperiți din nou. Un atașament emoţional sănătos – este interdependența, ea este vindecătoare prin esența ei, pentru că permite ruperea cercului de repetare a experiențelor dureroase, permite să te vindeci de unele răni din trecut. Simți că ești apreciat şi acceptat, nimeni nu încearcă să te schimbe.

loading...