6 principii de educație aristocrată ce sunt actuale şi astăzi

Calități pe care ar trebui să le dezvolți la copiii tăi!

Respectul de sine

Micilor nobili încă din copilărie li se insufla că “celor cărora li s-a dat mult, li se va cere mult”. Respectiv, dacă te-ai născut nobil trebuie să corespunzi – să fii curajos, onest, educat şi nu pentru ca să obții faimă şi avere, ci pentru că ești obligat să fii astfel.

De aici se trage și conceptul de “onoare de nobil”, care potrivit noțiunilor de atunci nu-i oferea omului privilegii, ci dimpotrivă, îl făcea mai vulnerabil decât alții. Să-ţi încalci cuvântul înseamna să-ţi distrugi pentru totdeauna onoarea. Au fost cazuri când persoana recunoscându-şi vina ireparabilă, îşi dădea cuvântul de onoare că se va împușca şi făcea asta îndeplinindu-şi promisiunea.

Curajul

Lașitatea nu era potrivită nobililor, de aceea se acorda o atenție deosebită curajului și se considera că acesta poate și ar trebui să fie format cu voință și antrenament. Aceasta se referea nu doar la băieți, care îndeplineau sarcini dificile câștigându-şi astfel respectul, ci și la fete.

Puterea fizică și îndemânarea

Să fii curajos şi fragil nu era potrivit, de aceea nobilii erau impuși să aibă o pregătire fizică corespunzătoare. Fiecare bărbat nobil trebuia oricând să fie gata de duel.

Autocontrolul

E o calitate cu adevărat aristocratică. Dacă unui om simplu îi era caracteristic să răspundă vulgar, atunci aristocratul răspundea calm, atât la veștile bune, cât şi la cele rele. Copiii nobili erau instruiți de mici să ţină piept loviturilor sorții cu demnitate şi nici într-un caz să cedeze.

Plângerile, lacrimile, sentimentalismul excesiv – este dincolo de etichetă. Un adevărat nobil nu-și putea permite să fie slab de fire.

Preocuparea faţă de aspectul exterior

Copiii din familiile nobile trebuiau să arate bine, şi nu pentru a-şi demonstra bogăția, ci din respect pentru alții! Cultul frumuseții care predomina în rândul nobilimii cerea unghii lustruite, păr aranjat şi haine sofisticate, dar simple la aspect.

Modestia

Modestia la nobili nu însemna timiditate sau reținere, ci o atitudine rezervată a persoanei. Nu era considerat politicos să intri într-o conversație cu comentarii sau sfaturi fără să fii întrebat. “E bine să vorbești mai des, dar nu prea mult, pentru a nu-i plictisi pe cei din jur”- spune o regulă aristocratică.

Citeste si:

Oamenii care au trecut printr-o despărțire dureroasă, devin mai puternici și mai fericiți…

Dacă îți faci griji din cauza despărțirii, să știi că viața devine mult mai bună. Crede-mă. Nu există o modalitate simplă de a explica efectele secundare ale încheierii relației la nivel emoțional. La fel cum nu există o cale ușoară de a trece prin toate acestea. Despărțirea îți distruge fericirea, sănătatea și sufletul – indiferent la ce stadiu al relației se întâmplă.

Durerea provocată de pierderea persoanei iubite este insuportabilă. După asta, brusc rămâi singur cu tine însuți, în singurătate deplină. Și din această durere iese ceva cu adevărat frumos: găsești iubirea reînnoită în alte lucruri care te pot face fericit.

Psihologii au realizat un studiu, la care au participat 92 de studenți ce au trecut printr-o despărțire dureroasă. Ei au fost rugați să completeze un chestionar, în care au vorbit despre motivele despărțirii, precum și despre modul în care au făcut față situației stresante.

Având în vedere că toți participanții la acest studiu erau deprimați, ei au recunoscut că viața lor după încheierea relațiilor a devenit mult mai bună. Toți au remarcat faptul că au devenit mai independenți și mai încrezători în sine. Mulți dintre ei au devenit mai apropiați de membrii familiei și de prietenii lor. Probabil e greu să-ți imaginezi că trăind o experiență dureroasă devii mai fericit. Dar este adevărat.

O serie de studii arată că atunci când corpul nostru primește multe șocuri sufletești, el devine mai puternic și mai sănătos. Veți spune că e un paradox, dar așa este.

Situația stresantă, legată de ruperea relației, este depășită de om în aproximativ trei luni. Trebuie doar să supraviețuiești această perioadă, după care în viața ta neapărat va veni fericirea.

Un psiholog renumit a spus:

“Pentru a vă încredința inima altui partener, veți avea nevoie de curaj. Cu toate acestea, nu trebuie să vă opriți, ci să încercați iar și iar, până când veți găsi ceea ce căutați. “

Când trecem prin suferințe și încercări legate de atitudinea proastă și despărțire, simțim două contradicții. Am văzut deja cât de frumoasă este dragostea și cât de ușor poate fi pătată.

Datorită obstacolelor vieții, învățăm să fim mai puternici, mai fericiți și mai inteligenți. Datorită despărțirii, aflăm că încă putem fi un tot întreg.

loading...