10 lecții de viață pe care le-am învățat timp de 10 ani de căsnicie

În acest articol îți vom prezenta niște notițe ale psihologului american Sarah Arrabel, care vor fi utile pentru propria ta căsnicie.

Deși înainte de căsnicie ea a activat în consiliere și terapie de cuplu, experiența proprie a reușit să o surprindă. Iată 10 lecții primite în 10 ani care demontrează că teoria nu întotdeauna coincide cu practica.

1. Nici nu știam cât de egoisă eram. Mi-a fost greu să admit aceasta.

Tot atunci am realizat că în căsnicie pot schimba acest lucru.

2. Soțul meu nu e un supraom și nu posedă puteri paranormale.
Înainte credeam că soțul meu trebuie singur să își dea seama ce eu îmi doresc. Treptat am înțeles că el are nevoie să fie ghidat. Și de cele mai multe ori, varianta perfectă este îi spun direct asta.

3. Nu trebuie să-ți bați la cap soțul zi de zi.

Aceasta va crea doar o tensiune pasiv agresivă între voi. În loc de a-l sâcâi fără rezultat, faceți o listă cu chestiile care trebuie îndeplinite și împărțiți responsabilitățile.

4. Nu rezolvați problemele atunci când sunteți obosiți sau enervați.

Am obsevat că atunci când veneam obosită de la serviciu, cel mai des îmi descărcam iritarea și stresul pe seama soțului. De multe ori ne aprofundam în probleme serioase, motiv pentru care ne certam.

Acum știu că problemele majore trebuie abordate calm și fără grabă.

5. Mereu există o soluție bună pentru ambii.
Când ție îți place varianta A, iar lui varianta B, nu o alegeți pe niciuna. Din moment ce ați găsit 2 soluții, sigur există și a treia.

6. Umorul ajută.

Umorul diminuează stresul și emoțiile negativă în orice situație. Încercați să priviți mai optimis lucrurile și nu vă fie frică să fiți ironici.

7. Iubirea este o alegere.

Sentimentele de dragoste vin și pleacă. Ele nu depind de mine. Însă eu sunt cea care îmi aleg atitudinea.

Din acest motive, eu mereu îi vorbesc cu drag și mă comport gingaș cu soțul meu.

8. Familia este ca o estafetă.

Viața în cuplu este un maraton în care ambii trebuie să ajungem la linia finală în același moment.

9. Timpurile grele ne apropie.

Timp de 10 ani am avut parte de perioade extrem de grele. Faptul că am fost împreună a ajutat cel mai mult. Tot din acest motiv acum suntem un cuplu mai apropiat.

10. Când suntem în doi, suntem mult mai puternici.

Împreună putem face mult mai multe decât individual. Chiar și după 10 ani, acest fapt continuă să mă fascineze.

Citeste si:

El îi făcea în fiecare dimineață cafeaua, dar într-o zi totul s-a schimbat… O lecție de viață!

El îi cumpăra șosete pufoase și în fiecare dimineață îi aducea cafeaua în pat. Ziua, copleșit de singurătatea departe de ea, el îi scria: ”Îmi este dor de tine”.

Ea adora să îl îmbrățișeze. Simțea că în brațele lui se afla întreaga sa lume. Cea mai mare temere a ei era să îl piardă. Atunci viața ei ar fi devenit fadă, iar ea prizoniera monotoniei. În fiecare noapte se trezea să îl învelească cu plapuma și adormea cu zâmbetul pe față, privindu-l dormind.

Într-o zi fatidică destinul i-a despărțit. Motivul a fost o întâmplare nefastă, sau o coincidență. Ea și-a asumat vina pentru un lucru, iar el în acel moment a decis că ea suferă lângă el și este de datoria lui să o elibereze. Soarta fie aduce oamenii împreună, fie îi desparte. Până și fericirea trebuie meritată.

Mai departe scenariul tipic. Distanța i-a înstrăinat. A fost o provocare care a adus prea multă suferință.

Oricine va fi de acord că viața poate fi prea dură uneori. Tragedia a fost însă că ea îl iubea pe el, precum și el pe ea.
Este adevărat că timpul te ajută să treci peste despărțire, dar el nu vindecă rănile provocate de aceasta. Mai ales când motivul este unul atât de absurd și neînsemnat.

Destinul însă le-a pregătit o surpriză. Le era predestinat să se vadă încă o dată după asta, să se întâlnească cu privirile și să înțeleagă că viața are sens doar când sunt alături unul de altul.

A fost o binecuvântare a sorții. El iarăși îi aduce cafeaua în pat în fiecare dimineață. Iar în timpul zilei ea îi scria: ”Abia aștept să te văd, iubirea mea”.

Cum se întâmplă des în viață, trebuie să suferi ca să apreciezi cu adevărat fericirea. Destinul fie aduce oamenii împreună, fie îi desparte. Până și fericirea trebuie meritată.

loading...